Behandelen van een schimmelnagel

 

Wat is een schimmelnagel?

In de volksmond ook wel kalknagel genoemd. Dit is een nagel die geïnfecteerd is door dezelfde schimmel die zwemmerseczeem veroorzaakt. Zoals u op de 2e foto kunt zien, zijn deze nagels vaak geel verkleurd, brokkelig maar kunnen ook bruin, rood of wit verkleurd zijn. Dit duidt 9 van de 10 keer op een on(voldoende)behandelde schimmelinfectie. Uw huisarts kan bevestigen of het, in uw geval, ook daadwerkelijk om een schimmelinfectie gaat.

 

Deze schimmels zijn bij iedereen op de huid en onder de nagelranden aanwezig. U heeft pas een infectie wanneer de schimmel uw huid of nagels binnendringt en zich uitbreidt, bijvoorbeeld bij een verminderde weerstand door ziekte/stress & door zonder slippers in het zwembad, gezamelijke doucheruimtes of sauna lopen.

 

Een kwart van de Nederlanders heeft hier wel eens last van, en de een is er gevoeliger voor dan de ander. Een schimmelnagel is besmettelijk, hardnekkig en wordt van mens op mens overgedragen. 

 

U hoeft hier niet mee rond te blijven lopen

of uw nagels nog langer voor de buiten-wereld te verbergen. U kunt er iets aan doen!

 

Misschien heeft u al het een en ander geprobeerd. Een tinctuur bijvoorbeeld. Die werkt erg goed, mits u dit maanden lang &  iedere dag aanbrengt. Een medicijnkuur van de huisarts is ook een optie, en een die vervelende bijwerkingen kan geven. Nu is er een methode die snel (in 2 of 3 behandelingen), vrijwel pijnloos (geen verdoving nodig) en definitief werkt! 

 

Deze methode houdt in dat u uw nagels laat behandelen door een vakkundig gediplomeerd pedicure met een laser die speciaal ontwikkeld is voor de behandeling van onychomycose (schimmel/kalknagels). Het is veilig, snel en effectief!

 

De behandelingmethode bestaat uit:

 

1) Een uitgebreid intake-gesprek van 30 min. Hierbij worden uw voeten (of handen) en nagels gecontroleerd om vast te kunnen stellen of u inderdaad geïnfecteerd bent met de schimmel. Bespreken we uw gezondheid en eventuele ziektes en maken foto’s van uw nagels om het verloop goed te kunnen volgen. Bij contra-indicaties als diabetes, zwangerschap en neuropathie kan er helaas niet met laser behandeld worden. 

 

Een behandeling bestaat altijd uit 2 laserhandelingen. Tijdens de behandeling worden uw nagels een voor een behandeld met de laser. Ook wanneer slechts aan een nagel een zichtbare infectie te zien is. Dit om kruisbesmetting te voorkomen. De behandeling duurt ongeveer tien minuten. Na de behandeling krijgt u een uitgebreid advies mee voor thuis, om herbesmetting te voorkomen. Voor het slagen van de behandeling is het erg belangrijk dat u deze adviezen opvolgt.

 

Mocht blijken dat, voor een optimaal resultaat, uw nagels dunner gefraist moeten worden, volgt eerst een kleine pedicurebehandeling (€ 15,00) waarbij de nagels dunner gemaakt worden en de nagelomgeving goed verzorgd wordt.

 

2) Aansluitend vindt de eerste laserbehandeling plaats, indien er geen contra-indicaties zijn en u dit wenst. De laserbehandeling duurt ongeveer 10 minuten. Het bedrag van het intake-gesprek komt in dat geval te vervallen. U bespaart hiermee gelijk € 25,00. 

 

3) Na 4-6 weken wordt het resultaat bekeken en een 2e behandeling van alle tien de nagels uitgevoerd. 

 

4) Na 12-14 weken evalueren we de nagels. Mocht de infectie hardnekking blijken, dan wordt deze behandeling voor € 50,00 uitgevoerd.

 

De eerste gezonde uitgroei van de nagel is na enkele weken al goed zichtbaar! De nagel van de grote teen doet er 8-12 maanden over om geheel uitgegroeid te zijn. In de zomermaanden gaat dit sneller door de zon!

 

 

Wat kunt u verder zelf doen om herbesmetting te voorkomen?:

 

- Draag altijd slippers in zwembaden, sauna's en andere gemeenschappellijke doucheruimtes.

- was uw sokken op 60 graden om aanwezige schimmels te doden

- Bepoeder uw schoenen enkele keren per week aan de binnenkant met anti-mycosepoeder om de aanwezige schimmels te doden.

- Gebruik gedurende de behandeltijd en enkele weken erna een mycosetinctuur voor een optimaal resultaat.

- Reinig uw gezamelijke toilet- en doucheruimte met een middel dat ook schimmelsporend oodt zoals: chloorhexidine

- Ga na of andere familieleden ook last van kalknagels hebben. Laat hun ook behandelen.

-Zorg voor een goede weerstand door voldoende voedingstoffen binnen te krijgen, regelmatig tijd voor uzelf te nemen (al is t maar een half uurtje) en genoeg te slapen. 

 

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn App Icon
  • Instagram App Icon
  • Pinterest App Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon