Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en tips? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief !

Winter is coming..10 tips voor je (droge) huid

November 28, 2016

 

Een droge huid hebben vergt al wat extra verzorging. De bovenste huidlaag (stratum corneum) bevat minder talg en is hierdoor minder goed in staat vocht vast te houden. De huid schilfert sneller en droogte rimpels tekenen eerder. In de winter daalt de temperatuur, gaat de verwarming omhoog en is de wind buiten guur en koud. Dit onttrekt nog meer vocht uit de huid waardoor de barriere functie van de huid verstoord raakt, met als gevolg een vlekkerige huid met schilfertjes. De temperatuurswisselingen zorgen daarbij voor een grotere belasting van de doorbloeding, waardoor meer rode gesprongen adertjes in het gezicht zichtbaar kunnen worden.  

 

Hier volgen 10 eenvoudige tips om je huid in goede conditie te houden

 

1. 

Laat de verwarming thuis zo laag als mogelijk staan.

De droge lucht van de verwarming zorgt voor verdere uitdroging van de huid 

 

2.

Zorg dat de luchtvochtigheid omhoog gaat door de oldskool radiatorbakjes te vullen met water of een luchtbevochtiger in huis te halen. Het vocht zorgt ervoor dat de huid, en ook de luchtwegen van voldoende vochtige lucht krijgen.

 

3.

Gebruik in de winter je nachtcréme ook als dagcréme.

Doordat deze veelal vetter is zorgt hij voor een beschermend laagje tegen de kou. Is het écht guur en koud buiten, doe dan een likje vaseline op je wangen. Haal het er wel even af voordat je ergens binnenstapt. Vaseline glimt nogal ;)

 

4.

Bij droge lippen is een lip product met plantaardige oliën of vaseline geschikt.

Deze werken hydraterend en verzachtend zonder uit te drogen, waardoor ze niet           verslavend zijn. Ik gebruik zelf m'n eyebalm als m'n lippen een keer droog                    aanvoelen. 

 

5.

Douche minder heet en gebruik geen zeep. 

Beide drogen de huid extra uit

 

6.

Gebruik een goede hydraterende bodylotion met plantaardige oliën.

Persoonlijk ben ik fan van Ahava, de olijfoliebodycreme van de bodyshop en

voor zowel gezicht als lichaam gebruik ik vitavocol van Webecos.

 

7.

Heb je last van droge plekjes, of rode droge bultjes op je bovenarmen of wangen?

De rode droge bultjes zijn keratosis pilarisDit is in de winter vaak erger dan zomers. Gebruik voor beide onder de vaseline een gel met  salicylzuur 2% of AHA 8%. Deze verminderen de droge plekjes en bultjes op een milde manier en zorgen voor een zachte huid. 

 

8.

Drink voldoende water. 1 liter per 30 kilo gewicht per dag

en ja dat is meer dan je denkt (en op het moment wrschnlk ook drinkt). Probeer het, zet een     mooie karaf op tafel met wat munt erin, dat nodigt al uit om vaker een glas te pakken. Je huid zal je er dankbaar voor zijn

 

9.

Kleed je warm aan als je de kou ingaat. 

Handschoenen, sjaal en muts. Je lichaam hoeft zo minder hard te werken om je warm te houden, waardoor (naast tip 3) rode adertjes minder kans maken te ontstaan. 

 

10.

Gebruik ook in de winter een hoge zonnefactor.

Ondanks de wolken komt de zon er toch door en zeker als je op wintersport gaat is

SPF30 of hoger noodzakelijk, Hoog in de bergen zijn de omstandigheden extremer, en de zonkracht sterker waardoor uitdroging en verbranding nog sneller plaats vinden. 

 

 

Veel plezier ervan!

Please reload

Uitgelicht
Recent Posts

March 26, 2019

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags