Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en tips? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief !

Weerstand, weigering en ontmoeting met de mentor

November 23, 2016

 

 

 

 

 

Het avontuur begon door de mail met de oproep die ze kreeg tot het geven van visagieworkshops voor vrijgezellenfeesten (volledig op haar eigen manier en in haar eigen omgeving)  waarop ze direct ja wilde antwoorden, en waarvan ze besloot het voor het eerst van haar leven ook even aan haar vriend voor te leggen. Het gesprek was fijn, en haar vriend pakte dingen op waar zij minder sterk in was en zo kwam het dat dit avontuur eens op een andere, betere manier begon. Wat was ze blij en gaf t haar ontzettend veel energie! 

 

De dag erna kwam dan ook onverwacht, toch weer het uitstelgedrag. Hoe kan dat toch steeds vroeg ze zich af. Door de schrijvers challenge waar ze aan meedeed, besefte ze dat dit normaal is: die weerstand en weigering! Wat fijn dat het iets algemeens is dacht ze, en ze ging aan de slag met de opdracht van dag 3: Waar t vandaan komt? Dat knagende stemmetje in haar hoofd dat ze het voorwerk, de workshop opzetten niet kan. Dat ze de lat te hoog legt voor zichzelf. Op haar tenen zal moeten lopen om t te halen, zoals in t verleden zo vaak tegen haar gezegd was bij de dromen en doelen die ze toen had, en die ze daardoor uiteindelijk zelf heeft laten liggen. Ze doet het nog steeds, zich onzeker laten maken door nu het stemmetje in haar hoofd. Deze, die hardnekkig standhoudt en waarvan ze zelfs weet dat de werkelijkheid veel lichter en makkelijker is dan het knagende stemmetje zegt. Jarenlang heeft ze onder andere daardoor alles alleen gedaan, dan had ze ook nooit gezeur. Zwaar was het wel, veel werk, energievretend ook en daar, merkt ze, komt nu langzaamaan verandering in.

Het besef dat ze mét een mentor (en dan nu eentje die haar stimuleert ipv alleen haar eigen onzekerheden bevestigd) juist stappen kan maken, met meer energie, waardoor ze eigenlijk alleen maar verder kan komen dan wanneer ze t alleen doet. Wauw. Wat fijn! en nu nog doen.

 

Het toeval wil dat haar vriend dezelfde ochtend nog bij haar langskomt na zijn bezoek aan haar neef de fysiotherapeut. Hij was blij met haar advies om juist hem te bezoeken met z'n inmiddels jarenlang durende klachten aan z'n schouder. Ze is blij voor hem, en ziet het gelijk als een mooie brug om hem wéér om hulp te vragen. Of hij haar als 'mentor' klankbord, sparringpartner (hoe je het wilt noemen) wilt helpen verdere stappen te maken bij haar nieuwe avontuur. Zijn gezicht licht op en zijn grappig bedoelde antwoord: "oh komt dit er ook nog bij" vertelt haar dat het goed is dat ze het gevraagd heeft. Het voelde als weer een drempel over en ze is trots op zichzelf. Daarna kletsen ze nog even en bespreken ze nu zijn én haar projecten en wat voelt het goed elkaar zo aan te kunnen vullen. Na drie jaar relatie met deze heerlijke man geeft dit, kwetsbaar opstellen van haarzelf, een nog grotere verdieping van hun relatie en wat is ze daar dankbaar voor.

 

Please reload

Uitgelicht
Recent Posts

March 26, 2019

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags