Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en tips? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief !

Recensie HEX van Thomas olde Heuvelt

November 14, 2016

 

 

 

2013 NL versie met alternatief einde

 

Als fan van vele boeken van Stephen King was ik direct nieuwsgierig naar dit boek vanwege de tweet van Stephen King himself over dit boek: 'Briljant en volstrekt origineel.' Tel daarbij op dat het verfilmd gaat worden én ik van thrillers hou dus ja! dit boek wilde ik heel graag lezen. 

 

 

Na een stroeve start (de eerste paar bladzijdes had ik het zwaar met de lange zinnen waarbij ik de schrijver vaak halverwege al kwijt was. Of dit aan mij lag, of de zinnen, of een combinatie van beide, ik weet het niet en het maakte het taai om erin te komen.)

 

Na een aantal bladzijdes keerde het tij, liepen de zinnen als vanzelf en werd ik het boek ingezogen! Ik begreep de tweet van Stephen King en het feit dat het verfilmd gaat worden ineens helemaal! Het is in het genre van King geschreven (waar ik zó van hou) en ik zag de verfilming al lezend voor me. Spannend & verlangend naar meer bleef ik lezen.

 

Grappige teksten tijdens soms gruwelijke situaties, ik hou ervan. Ik kon het bijna niet wegleggen en binnen n week was ik al bij het einde van het boek. M'n verwachtingen bleven hooggespannen en dan.....

 

.....wat n slecht einde..... Ik heb serieus gekeken of een deel van het boek ontbrak en helaas... wát n teleurstelling! Het kwam op me over alsof het boek even snel afgeschreven moest worden, en "oh doe dan ook gelijk een einde waarop nog een vervolgfilm gemaakt kan worden": JAMMER, big time, en wel benieuwd geworden naar het originele einde van de (eerste) uitgave.

 

 

Zou ik t boek met dit einde aanraden aan een vriend? Ja. Het allergrootste deel van het boek is namelijk supergoed geschreven, en ik ben dan ook heel benieuwd wat anderen ervan vinden.

 

Aan m'n mede-lezers van HEX de vraag: kennen jullie het andere (originele) einde van het boek, en hoe vinden jullie beide? Ik ben zo benieuwd!

 

Conclusie, boek van hoog niveau, kan niet wachten op de film en hoop wel echt echt echt dat het daar anders eindigt.

 

Please reload

Uitgelicht
Recent Posts

March 26, 2019

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags