Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en tips? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief !

Voetonzuiverheden

June 22, 2016

 Wat wordt ermee bedoelt, hoe kom je eraan en vooral: hoe kom je ERVAN AF? Laat ik met het eerste beginnen: voetonzuiverheden is een verzamelnaam voor alles aan je voet waar je het eigenlijk liever niet over hebt: voetwratten en schimmelnagels. Iets waar 7 van de 10 Nederlanders (onbewust) & onnodig mee rondlopen. We hebben de eerste zonnige dagen inmiddels achter de rug, waarbij de open schoenen en slippers weer uit de kast kwamen, en zo ook de conditie van de voeten. Reden voor veel dames om toch maar weer een nagellakje over die verdikte gelige teennagels aan te brengen, voor de mannen om weer eens naar die nagels te kijken en (in het gunstigste geval) te denken: moet ik toch eens iets aan doen, en sommige mensen interesseert het eenvoudigweg niet hoe hun voeten erbij lopen. Dat is ok, en wel erg jammer als je er op een terrasje tegenaan zit te kijken. 

 

Hoe kom je eraan?

Voetwratten zitten over het algemeen onder de voet, waardoor je ze niet ziet, meestal wel voelt en wat vooral belangrijk is: ze zijn (net als schimmelnagels en zwemmerseczeem) besmettelijk. 

Veel mensen denken dat het 'in de familie zit.' Dat is een logische gedachte, en het zit 'm vooral in de badkamer of in die gezamenlijke nagelknipper. Oftewel, het is niet erfelijk en er is wel iets aan te doen!

 

Hoe kom je ervan af?

Tijdens een pedicure-behandeling worden de verdikte nagels verdund, geknipt en de nagelomgeving wordt verzorgd. Er wordt een anti-schimmelnagelproduct aangebracht, dat door alle lagen van de nagel heen trekt, en zo de schimmel het meest effectief bestrijdt. Belangrijk is dit thuis 1 tot 2x per dag (afhankelijk van het gekozen product ) te herhalen, tot de nagel gezond uitgroeit. Afhankelijk van het product, zie je na 2 weken een verbetering van de verkleuring en of na 4 weken de eerste gezonde uitgroei van de nagels. Verder worden tijdens de behandeling eelt en mogelijke likdoorns verwijderd, de voeten ingesmeerd met créme, of naar wens heerlijk gemasseerd. De pedicure-behandeling is hierna klaar. Bij een voet (of hand) wrat wordt eerst de bovenste laag eelt verwijderd. Vervolgens wordt de wrat weggesneden, weggebrand of behandeld met een chemische pakking. In het geval van wegsnijden wordt aansluitend een anti-wratten middel aangebracht. Belangrijk hierbij is dat het aanstippen thuis 1x per week wordt voortgezet totdat de wrat verdwenen is. Één paar dichte schoenen worden tijdens de pedicure behandeling ontsmet d.m.v. led en ozon en je krijgt advies mee voor thuis.  

Please reload

Uitgelicht
Recent Posts

March 26, 2019

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags