Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en tips? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief !

Pigmentvlekken

May 11, 2016

 

In 2002 had ik op n dag een witte plek onder mijn rechter oog met daaronder een donkerbruine rand. Huh!? Het leek wel of het pigment naar beneden gezakt was

Als schoonheidsspecialiste had ik gelukkig toegang tot vele professionele producten, sticks en serums tegen pigmentvlekken, die ik ook bijna allemaal gebruikt heb. Het resultaat: lichte verbetering.

Smeren met n hoge factor verplicht, en daarmee verbrandde het witte deel weliswaar niet, en werd het donkere randje niet donkerder, en ervan af was ik niet. Gelukkig was camouflage ook een onderdeel van m'n opleiding. Uiteindelijk toch maar een bezoek aan de dermatoloog gebracht. Conclusie: wandelend pigment, komt wel weer goed.... En wanneer kon hij niet vertellen.

Uiteraard bleef ik doorgaan met mijn zoektocht naar n goed werkend product.

Uiteindelijk bleek depigmentin van webecos bij mij het beste te werken. Op dat moment werkte ik met Ahava en uiteindelijk ben ik terug overgestapt naar webecos. De donkere rand werd minder donker, waarna het weer meer één geheel werd. Het heeft wel even geduurd voordat het pigment weer helemaal ok was.

Een aantal jaar later raakte ik in verwachting. Hormonen en zon: zwangerschapsmasker! Tijdens de zwangerschap heb ik alleen met een hoge factor gesmeerd en na mijn bevalling ben ik weer begonnen met de depigmentin, ditmaal i.c.m. Het Whithening/brightening mask ook van webecos.

Ook hier was dagelijks aanbrengen van de nachtcreme, geduld en volharding nodig om ervan af te komen. Tot op heden is het niet meer teruggekomen.

Tegenwoordig kun je met fruitzuurpeelings snel hele mooie resultaten bereiken. Zodra de zon begint te schijnen komen de eerste aanvragen hiervoor dan ook binnen. De pigmentvlekken zijn dan namelijk vaak weer volop in beeld. Begrijpelijk dat je er op dat moment iets aan wilt doen, en liever snel ervan af dan een langdurig verhaal.

Een kuur van fruitzuren helpt zeker goed en wordt in de praktijk alleen in jan/febr/mrt en sept/okt/nov/dec gegeven. Dit omdat fruitzuren de opperhuid dusdanig verdunnen dat de zon meer schade aan kan richten dan daarvoor.

Dus heb jij momenteel last van pigmentvlekken of een zwangerschapsmasker? Kom dan langs voor een depigmentin gezichtsbehandeling inclusief gratis huidanalyse en ga thuis vast aan de slag met onderstaande tips:

Bij t naar buiten gaan:

1) Breng altijd minimaal factor 30 zonbescherming over de dagcreme aan.

    Ook als t bewolkt is.

2) Blijf regelmatig smeren

3) Draag als t even kan petje of zomerhoed

Oftewel: geef de zon geen kans extra pigment in t gezicht aan te maken!

4) 's avonds de huid goed reinigen en depigmentin aanbrengen.

Op deze manier voorkom je verergering van de klachten tijdens de zomer, en kun je in het najaar met een gerust hart langskomen voor de fruitzuurpeelings om de pigmentvlekken verder te vervagen.

 

Please reload

Uitgelicht
Recent Posts

March 26, 2019

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags