Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en tips? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief !

Mijn proefmaand Herbalife

July 17, 2015

"Jij, Herbalife? Jij hoeft toch helemaal niet af te vallen?!" "Nee, zeker niet! Sterker nog, er mag wel iets bij, en zéker meer energie! Ik ben 's avonds best vaak 'op' rond een uur of 20:30u....Heb jij dat niet?" "Ja, dat ken ik wel."

 

Ik leid best een intensief leven en ontbijt eigenlijk altijd rond 7.30u met..... koffie. Simpelweg omdat ik brood of yoghurt dan nog niet weg krijg, en 's ochtends een fruitsmootie in elkaar draaien vind ik dan écht weer teveel werk doordeweeks. Ik weet ook dat dat niet de beste start van de dag is, en dat het m'n energie niveau niet ten goede komt. Rond 9:30u gaat er een eerste boterham in, 11u een muesli-reep of banaan, 12u lunch, koekje, als het meezat nog wat fruit,  een snicker/bakje chips, avondeten...Goed je kent het waarschijnlijk wel. Al met al best gezond bezig, dacht ik.  's Ochtends en 's avonds was ik de laatste tijd alleen niet meer vooruit te schoppen, en dan moest ik meestal nog wel even. Kortom: tijd om er iets aan te gaan doen.

 

Op dat moment liep ik tegen een proefmaand van Herbalife aan. Geen chemische shakes om af te vallen (zoals ik altijd dacht) maar een volwaardige maaltijd op natuurlijke basis met proteïne's, vitamines, mineralen die goed zijn voor je lijf en spieren en met 222 calorieën. 200 meer dan mijn koffie in de ochtend, en dus meer energie! Dat klinkt als een GOED ontbijt voor mij. Even shaken ook en klaar! Er zaten wat voedingssupplementen: vezels & kruiden (voor je darmflora) en Multivitamines bij (die slikte ik al), dus gaan met die banaan. Er waren nog 2 mensen die gelijk met mij mee wilden testen, dus helemaal leuk!  Het er met z'n drieën over kunnen hebben zou het uittesten alleen maar nog leuker maken. Het testen begon bij een persoonlijke herbalife coach met een FITCHECK.

 

GOED, DE FITCHECK....

was even afzien (voor alle 3) want dacht ik (op het late beginnen met ontbijten na) best gezond bezig te zijn... viel dat toch even tegen. Mijn gewicht 61,5 kilo, lengte 1.71m, vetpercentage 27% en spiermassa: weinig. Mmmmm 27% vetpercentage? Dat is nog steeds gezond hoor, en wel aan de risico kant en die spiermassa...hoe kan dat zo laag zijn? Ik fiets me een ongeluk tegenwoordig, fitness iedere dag met 2 boodschappentassen, wandel en doe veel. Raar.

 

"We gaan even checken hoeveel proteinen je naar binnen krijgt, want die zorgen voor de opbouw van magere spiermassa." Ah, ok".  "Drink je melk?" "Nee". "Yoghurt?" "Soms" "Boterham met kaas?" "4x pw, denk ik". "Vlees?" "6x per week.. ongeveer." "Ei"? 1x per week... undsoweiter. Conclusie: 35 gr proteine per dag op een goeie dag & op een vleesloze dag 10 gr. Wat heb ik nodig aan proteine om ervoor te zorgen dat de spiermassa wat uitbreid? Uitgerekend ong 72 gr per dag.

 

"Aha"

 

 

Goed, de shake als ontbijt gaat mij helpen aan 18 gr extra proteine per dag: naast de andere natuurlijke voedingstoffen, vitamines en mineralen, en dat is altijd meer dan ik tot nu toe binnenkreeg. Kan dus alleen maar beter gaan :)

 

Na 3 dagen merkte ik al duidelijk verschil in mn energieniveau. woehoe, fijn! Na een week had ik een checkmoment en: 61 kilo, vetpercentage 24% en spiermassa ook gestegen. Ik voelde me serieus ook beter en met meer energie.

 

Nu een maand later, en het einde van de proefmaand:

Hoe voel ik me? Top! Zou ik zonder ontbijt-shake kunnen? Ja. Wil ik het? Nee want ik ga er prima op. Uiteindelijk heb ik betere verhoudingen vet/spiermassa, zit strakker in m'n vel (een ochtendmens zal ik nooit worden) en 's avonds kan ik makkelijk nog wat uurtjes door. LOVE IT!  

De andere  hadden bijnavraag hetzelfde, met ook 1 shake op een dag (wil je afvallen worden het er 2) : meer energie, minder darmgerommel, beter in hun vel.

 

En weet je wat ik het grappige vond? Doordat ik er bewuster mee bezig was, ging ik ook bewust betere keuzes maken. Toch wat vaker yogurt, ei en andere gezonde proteine meenemen uit de supermarkt om uiteindelijk op ong. 72 gr per dag uit te komen. Niks mis mee.

 

Kortom: blij met mijn nieuwe ontbijt, lijf, leven en energieniveau!

 

Wil jij ook wel eens weten hoe fit jij nu WERKELIJK bent? Meld je dan hier aan voor een GRATIS fitcheck! Data: woensdag 26-8-2015 en of zaterdag 12-9-2015 van 10u-12u

bij Fitpoint Den Bosch. Ik ben erbij!

Please reload

Uitgelicht
Recent Posts

March 26, 2019

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags