Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en tips? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief !

Gijsje Eigenwijsje - Je droom uit laten komen.-

 

Via Ruud van der Meijden kwam ik op Facebook in aanraking met de stichting Gijsje Eigenwijsje.

"Een stichting om te volgen" was mijn eerste reactie, na het lezen van het doel van  Gijsje: ‘andere zieke kinderen en hun familie eventjes een ‘warm nest’ aanbieden’. "Vind ik leuk!" was de volgende reactie op FaceBook en wat me bezig bleef houden was hoe mooi dat Gijsje dat op deze leeftijd al zo helder voor ogen had!

 

Een paar weken later kwam de vraag voorbij:

“Wij zoeken bloggers voor Gijsje!"

Instinctief drukte ik op ja! Ja, dat wil ik! Dat terwijl het écht al wel even geleden is dat ik serieus geblogd heb en wat voelde het goed! "Passie"

noemen sommigen het, "je droom volgen" noemen anderen het weer. Hoe je het ook noemt, het is diep van binnen weten dat het GOED is wat je doet.

Zo fietste Ruud 1000 km voor Gijsje en liet daarmee gelijk een langgewenste droom (wielrennen) in vervulling gaan. Gijsje z’n droom kwam uit met de stichting, waarmee hij andere ongeneeslijk zieke kinderen een vakantie met familie kan geven waarin niets hoeft en alles mag.

 

Mijn vader had ook vele dromen, waarvan een aantal uitgekomen zijn en de belangrijkste niet. Naar Amerika gaan met mijn moeder voor hun 25 jarig huwelijk, was er één van. Waarom dan pas? Simpel, omdat je er eerst voor moest sparen, toch? (en er natuurlijk altijd belangrijkere dingen: kids/school/auto kapot) tussendoor kwamen. Ze hebben het samen niet gehaald. Mijn vader overleed een jaar ervoor aan de vreselijke erfelijke aandoening 'childhood x-ald". Wat hij wel gehaald heeft: met een ziekte, waarmee hij normaal niet ouder dan 10 jaar geworden zou zijn, een gezin op  deze aarde te zetten….mij op deze aarde zetten. Hoe cool is dat! En wat doet het MIJ tevens weer beseffen dat je dankbaar moet zijn voor het leven, en het dus moet leven zoals jij dat wilt. Ga voor wat goed voelt! Gijsje heeft me daar weer aan helpen herinneren, want hoe snel zakt het weer weg in deze 24 uurs maatschappij...

 

Gijsje, dank je wel dat je mij hebt laten herinneren om écht te gaan voor m'n droom!

Wat mijn droom is, staat in geen verhouding tot wat jouw stichting voor anderen doet, en ergens diep van binnen weet ik dat ik met mijn praktijk die ik nu aan het uitbouwen ben, op mijn manier bijdraag aan het geluk van anderen. Ondanks alle risico's, twijfels en valkuilen: Als het goed voelt GA ervoor, en doe het NU….alleen dan zal je droom uitkomen!

 

 

Please reload

Uitgelicht
Recent Posts

March 26, 2019

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags