PACT-Therapie

Schimmelnagels (in de volksmond ook wel kalknagels genoemd) een veelvoorkomend probleem

Bijna de helft van alle volwassen personen in Nederland heeft last van een schimmelnagel, ook wel onychomycose genoemd. Een schimmelnagel ontstaat wanneer een schimmel in een beschadigde nagel binnendringt. Zo’n beschadiging kan ontstaan door bijvoorbeeld knellende schoenen of door het stoten van de teennagels in de schoenen tijdens het sporten. Vocht en warmte – in dichte schoenen altijd aanwezig – bevorderen de kans dat schimmels zich vermeerderen in de nagels. Schimmelnagels zijn dan ook een veelvoorkomend probleem en zeer lastig te behandelen.

Effectieve behandeling van schimmelnagels met PACT-Therapie.

PACT® Schimmelnagel Therapie is een nieuwe methode voor de behandeling van schimmelnagels, die nagenoeg 100% schimmeldodend is. Deze uit Duitsland afkomstige innovatieve behandelingstherapie komt oorspronkelijk uit de tandartsenwereld. Het woord PACT is een wetenschappelijk begrip en staat voor Photodynamische Antimicrobiële Therapie. Met deze methode kunnen schimmels op voet- en vingernagels zeer effectief gedood worden. Schimmelnagelbehandelingen met PACT ® zijn pijnloos, veilig en doeltreffend, zonder bijwerking. Deze behandeling is ook mogelijk bij personen met diabetes.

Deze behandelingstherapie bestaat uit drie fasen. Het voortraject, de eigenlijke PACT-behandeling en het na-traject. In het voortraject moet eerst door een “specialistische voetverzorger” worden vastgesteld of het daadwerkelijk om een schimmelnagel gaat. Niet alle verkleurde en/of verdikte nagels zijn schimmelnagels. Er kan ook sprake zijn van bijvoorbeeld een hoornnagel of een psoriasisnagel. Daarom wordt bij twijfel een stukje nagel voor onderzoek opgestuurd naar een gespecialiseerd laboratorium. Indien wordt vastgesteld dat het daadwerkelijk om een schimmelnagel gaat, kan de eigenlijke PACT behandeling starten. In het voortraject wordt met u besproken: de duur van de behandelperiode, hoe vaak u in die periode moet terugkomen en wat de kosten zijn. Het na-traject wordt dan ook uitgelegd. Uiteraard worden vooraf de kosten besproken, zodat u een juiste keus kunt maken voor de behandeling.

 

 
Hoe werkt deze PACT – schimmelnagel behandeling?

 

Ter voor bereiding van de PACT-behandeling freest uw pedicure de schimmelnagel dun en haalt ze zoveel mogelijk aangetaste delen weg. Daarna wordt een gel op de nagel aangebracht met daarin het photosensitiser Toluidin-blauw (lichtgevoelige kleurstof). Deze kleurstof trekt tijdens de inwerktijd in de schimmelnagel.

 

Na de inwerktijd wordt een speciale PACT-lamp met rood LED licht op de nagel geplaatst. Doordat dit licht een specifieke golflengte heeft wordt de blauwe kleurstof in de gel geactiveerd en ontstaat er singulett-zuurstof. Deze radicale zuurstofvorm is kortstondig agressief, waardoor de celwand van de schimmel wordt beschadigd. Als de celwand stuk is kan een schimmel niet meer leven en sterft deze.

 

Deze behandeling wordt in een tijdsbestek van circa tien dagen drie keer uitgevoerd. Een vierde behandeling volgt na een maand. Omdat de celwand van een mens anders is opgebouwd dan die van een schimmel, is deze behandelmethode voor de mens verder ongevaarlijk. Bij een ernstige schimmelnagel of doordat er eventueel andere lichamelijke aandoeningen zijn die het nagelherstel kunnen beïnvloeden, is het mogelijk dat er nog extra PACT-behandelingen nodig zijn.

Therapietrouw


Direct na de eerste behandeling start het nabehandeling-traject. Hierbij is belangrijk dat er geen herinfectie plaatsvindt en er snelle uitgroei van een nieuwe (gezonde) nagel plaatsvindt. Om her infectie te voorkomen dient u plaatsen waar u een schimmelinfectie kunt oplopen (douches, sauna, sportzalen) zo veel mogelijk te mijden of maatregelen hiertegen te nemen (niet op blote voeten lopen en slippers dragen). Hierbij zijn een aantal zaken belangrijk; spoel uw voeten na het wassen goed af en droog uw voeten ook goed af tussen de tenen. Doe dagelijks schone sokken aan. Ontsmet de schoenen die u tijdens de schimmelinfectie draagt, dagelijks met een schimmelwerende spray, voordat u deze aan doet. Ook is het aan te bevelen om in de eerste periode na de behandeling een antischimmel product zoals HFL Solution Spray op de nagel te gebruiken om deze zoveel mogelijk te beschermen tegen herinfectie. Om de uitgroei van een nieuwe (gezonde) nagel te ondersteunen en te stimuleren is het gebruik van dadi'oil aan te raden. 

PACT® Schimmelnagel Therapie is een speciale behandelingsmethode. Om de kwaliteit van deze behandeling therapie zeker te stellen hebben ‘specialistische voetverzorgers’ een cursus gevolgd waarin deze methode met zijn specifieke eigenschappen zowel in theorie als praktijk is aangeleerd en mag hij of zij zich “Pact-therapeut” noemen. Ook volgen zij regelmatig bijscholingen om hun kennis op pijl te houden. Uw “therapietrouw” zijn en de kennis van de Pact-therapeut kunnen er samen voor zorgen dat u weer gezonde en mooie teennagels krijgt. Praktijk Marguérite mag zich sinds juni 2019 gecertificeerd Pact-therapeut noemen.

Tarieven:

De exacte prijs van de behandeling is afhankelijk van het aantal nagels dat behandeld moet worden en de ernst van de infectie. De totale kosten van het gehele behandelproces zijn afhankelijk van het aantal benodigde behandelingen.

De prijs die wordt weergegeven is een indicatieprijs. De daadwerkelijke prijs kan afwijken van de weergegeven prijs. Tijdens het intake gesprek wordt een persoonlijk behandelplan met de daarbij behorende tarieven opgesteld. Het intake-gesprek duurt ongeveer 20 min en is € 20,00. De kosten van het intake-gesprek worden in mindering gebracht op het totaalbedrag van de PACT-Behandeling als u ermee doorgaat. Voor meer informatie of een afspraak kunt u mij altijd bellen of mailen.

€ 20,- 

  • Per nagel

  • Per behandeling

  • Minimaal 4-6 behandelingen nodig, verdeeld over 6 maanden.

Bronnen: kalknagelexpert.nl en kalknagelbehandelingen.nl

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn App Icon
  • Instagram App Icon
  • Pinterest App Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon